استراکچر ساختمانی، شامل بخشی از حجم ساختمان است که بار و نیروهای وارده بر ساختمان را تحمل کرده. و آن را به محیط اطراف خود، انتقال میدهد و از کل ساختمان و مصالح آن در برابر این تنشها و بار، محافظت میکند.. درواقع مهمترین هدف برای استفاده از این سازهها ایجاد یک تعادل پایدار در کل بنا است.
هنگامی که نوبت به ساخت و انتخاب مصالح مورد نیاز برای استراکچر ساختمانی میرسد،. لیستی از روشهای موجود ساخت و ساز از چوب گرفته تا تکنیکهایی مانند اسکلت فلزی سبک وزن، محبوبیت دارند؛. و همینطور روشهایی مانند ساخت بلوکهای خاکی و سنگ تراشی که در پروژههای خاص استفاده میشوند.
حال چگونه متریال و روش ساختی را که متناسب با نیاز شما باشد انتخاب کنید؟. اجازه دهید ابتدا با اصول رایج در ساخت و ساز آشنا شویم.
بیشتر ساختمانها (چه مسکونی و چه تجاری) در اطراف قابی ساخته شدهاند که ساختار و پشتیبانی ساختمان را فراهم میکند.. فریمبندی به طور معمول به دو دسته تقسیم میشود: فریمبندی سنگین و فریمبندی سبک.
در فریمبندی سنگین از تیرهای بزرگ و با وزن بالا استفاده میشود،. و همینطور از فریمهای فولادی ای که به طور معمول در آسمان خراشها و دیگر ساختمانهای بزرگ تجاری دیده میشوند. و اسکلت ساختاری ساختمان از چوب یا اجزای فولادی، قطعه قطعه مونتاژ میشود.
در سایر روشهای ساخت و ساز مانند سنگ تراشی (ساختمان با سنگهای جداگانه یا آجرهایی که با ملات به هم چسبیدهاند شکل میگیرد). بتن مسلح یا غیرمسلح (مادهای به دست آمده از مخلوط شن، ماسه، سیمان و آب). بلوکهای خاک ریز (بلوکهای ساختمانی ساخته شده از خاک فشرده)،. و پنلهای عایق ساختاری (SIP) که میتوانند به طور مستقل. و یا همراه با فریم برای ساخت خانه استفاده شوند.
سازه فلزی در استراکچر ساختمانی
استراکچر فلزی نوعی سازه فلزی است که از اجزای فولادی ساخته شده. و برای تحمل بار و سختی زیاد، ساخته میشود. به دلیل درجه مقاومت بالای فولاد، این سازهها قابل اعتماداند. و به مواد خام کمتری نسبت به انواع دیگر سازهها مانند سازههای بتونی و سازههای چوبی نیاز دارد.
در ساخت و سازهای مدرن، سازههای فلزی تقریباً در هر نوع سازهای از جمله ساختمانهای سنگین صنعتی. و در کل انواع استراکچر صنعتی، آسمان خراشها و برجها، سیستمهای پشتیبانی تجهیزات. انواع زیرساختها و همینطور پلهای فلزی، ترمینالهای فرودگاهی، کارخانهها و سولههای صنعتی و غیره به کار میروند.
سازههای بتنی انواعی از سازه ها هستند که در آنها از مصالحی مانند. بتن آرمه و ترکیبی از شن ماسه. میلگرد و سیمان استفاده میشود و در بخشهای مختلفی از سازه به کار میروند.
استفاده کردن یا نکردن از هر یک از این سازهها باتوجه به عوامل مختلفی تعیین شده. و دارای مزایا و معایب خاص خود میباشد. برخی نیز بر این باورند که استفاده. از استراکچرهای بتنی هزینه کمتری نسبت به استراکچرهای فولادی دارد اما این غلط است.
بسته به مشخصات کاربردی هر پروژه، بخشهای فولادی به کار رفته در استراکچر ساختمانی ممکن است. دارای اشکال و اندازه های مختلف باشند و این موارد به علاوه نوع مصالح. در هزینه تمام شده استراکچر ساختمانی تاثیر گذارند.
هر یک از روش های مختلف ساخت و ساز مزایای خاص خود را دارد و اکثر ساختمان ها با استفاده از ترکیبی. از این تکنیک ها و مواد، یک محیط راحت و دلخواه را برای ساکنین ایجاد می کنند.